HPK:n Nenonen: "Pitää olla pelin ytimessä"

30.3.2021
HPK:n Nenonen: "Pitää olla pelin ytimessä"

Markus Nenosella on menossa kymmenes kausi Liigassa. (Kuva: Pekka Rautiainen)

Vuoden alussa HPK:n paikka playoffseissa näytti utopistiselta, mutta vahva alkuvuosi on nostanut joukkueen mukaan taisteluun.

Ratkaisuviikkoihin lähdettäessä hämeenlinnalaiset ovat sijalla 12, mutta kymmenen parhaan joukkoon nouseminen ei ole mikään mahdottomuus.

– Toiveikkaalla mielellä, mutta peli kerrallaan tässä mennään, HPK:n kapteeni Markus Nenonen toteaa.

Nenonen tiedostaa sarjatilanteen hyvin. Kompurointeihin ei ole enää varaa, mikäli pelejä halutaan jatkaa runkosarjan jälkeen.

– Alkukaudesta meillä oli hirveästi kyllä yritystä, mutta emme saaneet tulosta. Sitten kiinnitimme entistä enemmän huomiota peruspuolustamiseen. Se on kuitenkin kaiken kivijalka. Vähitellen aloimme saada tulosta ja se toi helpotusta pelaamiseen, Nenonen sanoo.

Omaan pelaamiseensa pisteet 11+11=22 tällä kaudella nakuttanut Nenonen ei ole ollut tyytyväinen.

– Etenkin kauden alkupuoli oli vaikeaa ja vaisua. Ehkä siinä painoi myös se, että olin kapteeni ja otin siitä ylimääräistä painetta. Kun sen oppi käsittelemään, niin pelikin on sujunut paremmin, Nenonen huomauttaa.

Perjantain kierroksella HPK koki kirvelevän tappion, kun KooKoo oli Hämeenlinnassa vahvempi maalein 2-1. Tämän viikon vastustajia HPK:lla ovat TPS, Kärpät ja Jukurit. Tänä iltana vastassa on TPS.

– TPS on samantyyppinen vastustaja kuin KooKoo. Meille todellinen mittari heti viikon alkuun. Ihan hyvä pelaaminen ei riitä vaan pitää olla pelin ytimessä, Nenonen alleviivaa.


---
Julkaisija: Jukka Malm