Joose Antonen Liiga-podcastissa: ”Siitä pelataan, että viimeinen peli voitetaan”

22.1.2021
Joose Antonen Liiga-podcastissa: ”Siitä pelataan, että viimeinen peli voitetaan”

Kuva: Aarno Vuorinen

Ilveksen Joose Antosen mielestä minkään muun kuin mestaruuden tavoittelu tuntuu erikoiselta.

Ilveksen tulokset ovat menneet koronatauon jälkeen vuoristorataa. Joukkue on kuitenkin edelleen Liigan kärkisijoilla. Joukkueen tehokkaimpiin hyökkääjiin kuuluva Joose Antonen kertoo Ilveksen tämän hetken tekemisestä Liiga-podcastin vieraana.

– Viime aikoina emme ole pystyneet toteuttamaan sitä, miten haluaisimme pelata. Ennen joulua se oli meillä hyvin selkäytimessä, ja sitä oli kiva pelata. Meidän pelaamisemme ja pelitavan suorittamisemme oli viiveetöntä. Meillä on siinä tällä hetkellä työsarkaa. Pelitapaa ei ole muutettu, vaan enemmän on sen toteutuksesta kyse. En sano, että pelitavassa olisi mitään vikaa. Se on enemmän meistä pelaajista kiinni, hän sanoo.

Antosen mukaan joukkueen tavoite on selkeä, mutta sen toteutuminen vaatii nyt töitä.

– Sormia napsauttamalla ei mikään tule. Meillä on lauantaina uusi peli ja siihen lähdetään parantamaan ehdottomasti. Meidän on löydettävä peli-ilo ja selkeät raiteet pelaamiseen. Se on lähitulevaisuuden juttuja, että pystyisimme koko ajan parantamaan peliä. Mitään mestaruuksia ei ole jaettu, mutta koko ajan pitää pystyä petraamaan, ja tavoite on, että kun aletaan pelata playoffs-sarjoja, peli olisi parhaimmillaan. Tyhmäähän se on, jos emme pelaisi voitosta ja mestaruudesta. En tiedä, miksi pelaisimme pronssimitaleista. Sitä kohti lähdetään peli kerrallaan, hän sanoo.

– Jos joku sanoo urheilussa, että tavoite on olla kakkonen, omaan korvaan se kuulostaa vähän erikoiselta. Totta kai siitä pelataan, että viimeinen peli voitetaan.

Joose Antosen tie Liiga-hyökkääjäksi on ollut pitkä ja monivaiheinen. Hän kertoo siitä kattavasti Suplan Liiga-podcastin uusimmassa jaksossa.


---
Julkaisija: Aija Saha