KalPa solmi kaksi uutta jatkosopimusta

22.12.2020
KalPa solmi kaksi uutta jatkosopimusta

Severi Immonen teki pitkän jatkosopimuksen. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPa on tehnyt jatkosopimukset Kim Nousiaisen ja Severi Immosen kanssa. Immosen uusi sopimus on kolmivuotinen ulottuen kauteen 2023-24 saakka ja Nousiaisen sopimus kattaa ensi kauden.

KalPalla on sopimusten myötä nyt 14 sopimusta koossa ensi kaudeksi. Erheilujohtaja Anssi Laineen mukaan ensi kauden joukkueen suhteen edetään rauhassa.

- Joukkuetta kasataan erittäin maltilla. Koronan taloudellista iskua ei vielä tiedetä. Kun taloustilanne selkenee, niin etenemme sopimuksissa sen jälkeen, Laine kiteyttää KalPan sivuilla.

Tuhoisaa jälkeä KalPan junioreissa tehnyt 20-vuotias Kim Nousiainen pelasi ensimmäiset Liiga-ottelunsa KalPa-paidassa jo kaudella 2018-2019. Jouluna 2018 pelatussa Spengler Cupissa Nousiainen valittiin perinteikkään turnauksen tähdistökentälliseen.

Todellinen läpimurto Liiga-tasolle antoi odottaa itseään viime kaudelle asti, jolloin vasemmalta ampuva LeKi-75:n kasvatti iski 51:ssä ottelussa pisteet 6+13=19. Tällä kaudella kiekollisen pelin taitava Nousiainen on kuulunut keltapaitojen puolustuksen onnistujiin ja Los Angeles Kingsin NHL-varaus on iskenyt pelaamassaan 16:ssa Liiga-ottelussa pisteet 4+2=6.

175-senttinen ja 81-kiloinen Nousiainen on ollut Spengler Cupin lisäksi voittamassa sekä U18- että U20 Suomen mestaruuksia KalPan paidassa. Hän oli mukana myös keväällä 2018 U18 MM-kisoissa, jotka päättyivät Suomen osalta maailmanmestaruusjuhliin.

- Kim on noussut isoon rooliin meidän puolustuksessa. Hän pelaa rohkeasti ja on kiekollisesti vahva molemmissa päissä kenttää. Kim sopii täydellisesti joukkueemme tapaan pelata. Hienoa, että saimme jatkon tehtyä ja Kim näkee KalPan paikaksi ottaa tarvittavat askeleet kohti NHL-kaukaloita, Laine muotoilee.

Ensimmäiset Liiga-ottelunsa kuluvalla kaudella pelannut Severi Immonen, 21, on monipuolinen hyökkääjä, joka kykenee aiheuttamaan vastustajille harmaita hiuksia hyvän liikkeensä ja ennakkoluulottomien ratkaisujensa ansiosta. Immonen on jo lyhyessä ajassa osoittanut kuuluvansa pääsarjatasolle pelaamalla ennakkoluulottomasti illasta toiseen.

181-senttinen ja 81-kiloinen Immonen on tällä kaudella pelannut yhteensä yhdeksän Liiga-ottelua, pistein 0+1. Viime kaudella Immonen pelasi KalPassa U20-nuorten SM-sarjaa, mutta pääosan kaudesta hän vietti KalPan yhteistyöseura IPK:n paidassa pelaten Mestistä. IPK-paidassa hän väänsi yhteensä 39 ottelua pistein 5+5=10.

Immonen oli Nousiaisen tavoin voittamassa KalPalle U18-nuorten SM-kultaa keväällä 2017 ja U20-nuorten SM-kultaa keväällä 2018. KalPa-kasvatti Immosen jatkosopimus KalPan kanssa ulottuu kevääseen 2024 saakka.

- Severissä näemme monipuolisen pelaajan, joka tulee olemaan tärkeä palanen tulevaisuuttamme. Sevussa on paljon vielä kehittymispotentiaalia ja halusimme pitkän sopimuksen. "Sevun" voittamisen halu näkyy joka päivä hänen tekemisessä ja halussa kehittyä, Laine päättää.


---
Julkaisija: Salttu Forsström