Kauden tasonnostajat Liigassa – Askel uralla eteenpäin

14.12.2020
Kauden tasonnostajat Liigassa – Askel uralla eteenpäin

Vahvaa syyskautta ovat pelanneet Ukko-Pekka Luukkonen (vas.), Joonas Lyytinen, Arttu Pelli, Otto Kivenmäki, Eetu Koivistoinen ja Markus Nurmi.

Syyskausi on nostanut uusia tähtiä tuikkimaan Liiga-taivaalle. Kokosimme kauden läpimurtokentällisen – pelaajat, jotka ovat osoittaneet jo aiemmin osaamistaan, mutta kulunut kausi on tuonut reippaan harppauksen uralla.

Maalivahti: Ukko-Pekka Luukkonen, TPS

Sekä U18- että U20-ikäluokissa maailmanmestaruutta juhlinut Luukkonen nousi terävimmälle huipulle HPK:n paidassa. Kaksi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa ovat tuoneet kokemusta juniorisarja OHL:stä ja aikuisten AHL:stä, mutta ovet Buffalon NHL-miehistöön eivät vielä auenneet. TPS:ssä 21-vuotias isokokoinen (196/100) torjuja on ottanut ykkösmaalivahdin paikan.

Puolustajat: Joonas Lyytinen, HIFK – Arttu Pelli, KooKoo

Seitsemättä kauttaan Liigassa pelaava 25-vuotias Lyytinen on kuulunut HIFK-puolustukseen onnistujiin kahdella edelliselläkin kaudella. Loka-marraskuussa Lyytinen iski maaleja viidessä ottelussa peräkkäin ja johtaa puolustajien maalipörssiä seitsemällä osumallaan.

24-vuotiaan Pellin viime kausi oli vaisu ja Liiga-kokemusta jo kerryttänyt puolustaja jäi KooKoossa pieneen rooliin. Tällä kaudella Pelli on saanut onnistumisia niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin. Toisen polven kiekkoilija on lunastamassa aikaisempien kausien odotuksia kiekollisena puolustajana.

Hyökkääjät: Otto Kivenmäki, Ässät – Eetu Koivistoinen, Lukko – Markus Nurmi, TPS

20-vuotias Kivenmäki on osoittanut jo edellisillä kausilla taitonsa miesten tasolla. Laidassa ja keskellä pelaamaan pystyvä hyökkääjä oli erinomaisessa vireessä varsinkin lokakuun otteluissaan. Molempiin suuntiin vahvasti pelaava Kivenmäki on muokkaamassa piste-ennätyksensä tällä kaudella uusille kymmenille.

Sarjakärjen ykkössentteriksi noussut Koivistoinen pelaa kuudetta kauttaan Lukossa. Syyskausi on sujunut piste per peli –tahdilla. Väkevät näytöt poikivat maajoukkuekomennuksen marraskuun EHT-turnaukseen. Toisen polven pääsarjapelaaja on petrannut myös aloittajana: marraskuusta alkaen Koivistoinen on napsinut aloituksia yli 60 %:n tehokkuudella.

Nurmi teki viime kaudella ennätyksekseen 14 maalia, mutta alkukausi on tuottanut 17 ottelussa 10 osumaa. Raamikas 22-vuotias laituri on tärkeä palanen TPS:n ylivoimassa – koossa on jo viisi yv-maalia. Eetu Koivistoisen tapaan Nurmi debytoi marraskuussa Leijonissa.


---
Julkaisija: Antti Seppänen