KalPa kaatoi Lukon kärkikamppailussa - Samu Perhonen voiton takuumiehenä

12.11.2020
KalPa kaatoi Lukon kärkikamppailussa - Samu Perhonen voiton takuumiehenä

KalPa katkaisi tappioputkensa. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPa peittosi Lukon torstai-illan huippukamppailussa. Voiton avainhahmoksi nousi kolmannessa erässä loistanut Samu Perhonen.

KalPa-Lukko 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)

>> Tilastot

>> Lehdistötilaisuus

>> Ottelukooste

KalPan ja Lukon kärkikamppailu päättyi kotijoukkueen 3-2-voittoon. Voiton takuumiehenä toimi kesken kamppailun maalille luistellut Samu Perhonen. Eero Kilpeläinen joutui jättämään ottelun kesken ensimmäisessä erässä loukkaantumisen takia. Perhonen torjui ottelussa peräti 29 laukausta, joista 22 tuli kolmannessa erässä. 27-vuotias päästi taakseen vain yhden maalin.

Kotijoukkue aloitti maalinteon yhdeksän minuutin kohdalla, kun Jesse Graham vei KalPan johtoon. Lukko tasoitti vain muutaman minuutin jälkeen Jonne Tammelan kauden kolmannella osumalla. Tätä iloa kesti noin 30 sekuntia, kun Aleksi Klementti palautti kuopiolaisten johtoaseman. Kotijoukkue kasvatti johtoaan toisen erän alussa Juuso Könösen iskiessä kauden ensimmäisen osumansa.

Lukko kavensi tilanteeksi 3-2 ottelun puolivälissä Tammelan illan toisella. Tammelan molemmat maalit alusti puolustaja Miska Kukkonen. Lukko haki tasoitusta raivolla. Vierasjoukkue pääsi yrittämään myös kahden miehen ylivoimaa, mutta Perhonen seisoi päällään päätöserässä.

Voitolla KalPa nousi sarjataulukossa kolmanneksi. Samalla kuopiolaiset katkaisivat kahden ottelun tappioputkensa. KalPa matkaa huomenna Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Lukko kohtaa puolestaan lauantaina paikalliskamppailussa Ässät.


---
Julkaisija: Nooa Ruuth