Otto Kivenmäki on lopullisen läpimurron kynnyksellä: ”Kyllä minä luotan omiin taitoihini”

22.9.2020
Otto Kivenmäki on lopullisen läpimurron kynnyksellä: ”Kyllä minä luotan omiin taitoihini”

Otto Kivenmäellä riittää syyskiireitä kaukalossa ja sen ulkopuolella. Ässien hyökkääjä valmistautuu lopulliseksi läpimurtokaudekseen kaavailtuun talveen ylioppilaskirjoitusten keskellä.

Porilaisten jääkiekkoilijoiden itseluottamuksessa on ollut jo vuosien ajan jotain erityistä. Siinä mielessä Otto Kivenmäki liukuu kaupungin kiekkoperinteen jatkajaksi hyvin luonnollisesti.

Ässien oman kasvatin kertoessa tavoitteistaan tulevalle kaudelle asiat ilmoitetaan hyvin luonnollisina.

- Tavoittelen johtavaa roolia hyökkäyspäähän. Yritän saada kärkiketjuissa jotain tulosta aikaan. Mielestäni minusta on siihen. Ikinä ei tiedä, mitä tapahtuu, ja miten pelit menevät, mutta kyllä minä luotan omiin taitoihini, hän sanoo syksyn ylioppilaskirjoitusten keskellä.

Takana oleva kesä on sujunut erityisesti voimaharjoittelun merkeissä. Keväällä pahassa taklaustilanteessa tullut aivotärähdys ei ole vaivannut.

- Suurin kehitys on tullut fysiikkapuolella. Olen saanut painoa ja voimaa lisää kroppaan. Uskon, että se näkyy kamppailupelaamisessa ja sitä kautta saa itseluottamusta ja peli paranee.

20-vuotiaaseen kroppaan on tarttunut lihasta niin, että hän kertoo painonsa olevan noin 80 kiloa. Kun Kivenmäki oli reilu vuosi sitten hänet varanneen Detroit Red Wings kehitysleirillä, pohjoisamerikkalaiset toimittajat kyselivät lähes yksinomaan siitä, miten hän aikoo saada lisää painoa.

- Joo, muistan sen kyllä, hän hymähtää.

Kivenmäki tervehtii ilolla Ässien viimeaikaisia hyökkääjäkiinnityksiä: Mika Niemeä, Sebastian Wännströmiä ja Nicolai Meyeriä. Puolustukseenkin tuli syyskuun alussa Andreas Borgman.

- Hyviä äijiä on todellakin tulossa. Pääsee hyvien äijien kanssa pelaamaan. Totta kai se on kivaa ja se varmasti auttaa joukkuetta, Kivenmäki sanoo.

Kivenmäki löytää tähänastisista harjoitusotteluista hyvää ja huonoa.

- Aika vähämaalisia pelejä on ollut. Veskarit ovat pelanneet hyvin, ja olemme puolustaneet hyvin, mutta itse emme ole hirveästi maaleilla mässäilleet. Hyökkäyspelaamista pitää vahvistaa, ja nyt on hyökkääjiä hankittu. Ehkä he tuovat jotain siihen lisää, hän sanoo jatkaen omien esitystensä läpikäynnillä:

- Olisin voinut hyökkäyspäässä saada aikaan enemmän ja olla johtavammassa roolissa, että olisin saanut käännettyä pelejä meille.

Kivenmäki on muodostanut hyvän ja tehokkaan tutkaparin kokeneen Peter Tiivolan kanssa jo pitkään. Kaikki merkit viittaavat siihen, että tämä kaksikko voi tuoda nimenomaan yhteispelillään porilaiskatsojille paljon iloa.

- Olemme pelanneet aika kauan yhdessä. "Tiivon" kanssa on hyvä pelata. Hän on kova jätkä tekemään hommia. Hän tekee minulle tilaa, mikä tekee minun työstäni helpompaa, Kivenmäki kiittelee.

Omat kasvatit ovat jokaiselle organisaatiolle tärkeitä. Kivenmäki on varmasti seurattu pelaaja, sillä edessä on kausi, jonka aikana häneltä odotetaan lopullista läpimurtoa Liigan huipulle. Porilainen yleisö on aina vaativa, ja niinpä omiin kasvatteihin on aina ladattu muita suurempia odotuksia, mutta ne eivät Kivenmäen hartioita paina.

- En koe mitään painetta, hän vakuuttaa.

- En ole missään muussa jengissä pelannut kuin Ässissä. Olen halunnut pelata täällä. Täällä on ollut hyvä olla. Toivon, että menee niin kuin on suunniteltu.

Myöskään edelliseltä sukupolvelta tuttu nimi paidan selässä ei aiheuta ylimääräistä kuumotusta.

- Joku saattaa ajatella, että niin voisi olla, mutta itse en ole ottanut siitä mitään lisäpaineita.

Sama ajattelumalli pätee myös mahdolliseen NHL-unelmaan. Kivenmäen kaksi vuotta sitten varannut Detroit on mieheen yhteydessä viikoittain tai harvemmin, mutta punaisten siipien sijaan Kivenmäen fokus on padassa.

- En ole oikein ehtinyt miettiä sitä. Keskityn tähän tulevaan kauteen ja saamaan siitä parhaan irti. Sitten sen jälkeen alan miettiä, mitä seuraavalla kaudella. En ole miettinyt sitä vielä lainkaan, hän sanoo.

Ässät aloittaa kauden 2.10. kotiottelulla TPS:aa vastaan.

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Aija Saha