Anssi Löfman avainasemassa SaiPan loppukirissä – ”Voittoja alkaa tulla, usko siihen on kova”

29.1.2020
Anssi Löfman avainasemassa SaiPan loppukirissä – ”Voittoja alkaa tulla, usko siihen on kova”

Anssi Löfman on saanut pelata tällä kaudella pitkästä aikaa ilman loukkaantumishuolia. Kokenut hyökkääjä on yksi niistä ratkaisijoista, joilta SaiPa odottaa paljon, kun joukkue taistelee pääsystä pudotuspeleihin.

Lappeenrannassa eletään edessä olevan Liiga-kevään suhteen jännittäviä aikoja. Pääsy pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle edellyttäisi meneillään olevan tappioputken pikaista katkaisua.

– Hyvää kuuluu, mutta peliä pitää saada koko ajan paremmaksi. Paljon on treenattu sitä. Pikkuhiljaa se on alkanut myös näkyä pelaamisessa. Tietyltä osin tappioputki vaikuttaa, mutta olemme panostaneet niin asioihin, joilla peliä saadaan parannettua. Niitä treenataan paremmaksi, ja sitä kautta onnistumisia saadaan ja peli alkaa aueta. Treeneissä on koko ajan ollut hyvä tekemisen meininki, joukkueen varakapteeni ja SaiPan kokeneeseen hyökkääjäkaartiin kuuluva Anssi Löfman sanoo.

SaiPa on taistellut pitkään maalinteon kanssa, sillä se on tehnyt kymmenessä viime pelissään vähintään kolme maalia vain kerran. Tuossa pelissä se myös otti mainitun jakson ainoan voittonsa, kun JYP kaatui Kisapuistossa tammikuun 11. päivänä.

– Hyökkäyspelaamiseen on paneuduttu. Aina voidaan saada tehoja paremmiksi. Olemme keskittyneet siihen, miten hyökkäyksessä voitetaan kiekkoja ja saadaan sitä kautta aiheutettua hyökkäyspäässä vastustajalle vaikeuksia. Näin energiaa riittää muuallekin ja sitä kautta saataisiin myös onnistumisia. Siten niitä tulee, kun saadaan peliä koko ajan paremmaksi. Itse pelaaminen on "siellä", nyt pitää vain saada koko 60 minuutin suoritus kasaan, itse kuusi maalia tällä kaudella tehnyt Löfman sanoo.

– Nyt on viimeisen loppurutistuksen aika. On korkea aika saada palikoita kasaan, että voittoja tulee, saadaan tappioputki katki ja käännettyä voittoputkeksi. Sen eteen tehdään joka päivä töitä.

SaiPan oma kasvatti palasi seuraan kaudeksi 2017–18 ja on säästynyt tällä kaudella ensimmäistä kertaa Lappeenrantaan paluunsa jälkeen loukkaantumisilta. Vaihteeksi pidemmän aikaa terveenä urheileminen on luonnollisesti ollut mieleistä.

Hän on pelannut tällä kaudella lähes yhtä monta ottelua kuin kahdella edellisellä yhteensä.

– On auttanut paljon kahden repaleisen kauden jälkeen, että olen saanut olla ehjä. Olen saanut pelattua aika hyvän kauden, mutta paljon on vielä parannettavia asioita. Olen pelannut tasaisesti ja suorittanut hyvin. Olen tyytyväinen, mutta parannettavaa on niin joukkueella kuin itselläkin. Tiedetään, mitä pitää parantaa kauden loppua kohti, hän sanoo.

Löfman on ollut myös joukkueen parhaita pistemiehiä tällä kaudella. Erityisesti hän on kunnostautunut syöttäjänä. Hän on varmasti yksi niistä pelaajista, joihin katseet kääntyvät, kun ratkaisijoita etsitään pelien ja tilanteiden tiukentuessa.

– Aina niin on, kun saa pelata ylivoimalla. On oikein odottaakin sitä. Odotukset itseltänikin ovat korkeat, Löfman sanoo.

SaiPa lähti tällä viikolla myös muutosten tielle, kun alkukaudesta hyvää jälkeä tehojen puolesta tehnyt, mutta loka-marraskuun vaihteesta lähtien maaleitta jäänyt John Persson siirtyi Brynäsiin vaihdossa ruotsalaiseen Emil Forslundiin. Saapuvien kaistalla on myös EHC Red Bull Münchenistä siirtyvä kanadalainen Justin Shugg.

– Uudet pelaajat pitää saada nopeasti mukaan. Meillä, jotka ovat jo joukkueessa, on iso vastuu, että se menee hyvin. Sitä kautta peliä saadaan myös paremmaksi. Pitää olla valmiina peleihin ja ottaa voittoja. Odotan innolla sitä, että meille tulee uusia pelaajia. Paljon on vielä pelejä, ja on uskottava viimeiseen asti. Töitä tehdään viimeiseen asti niin toimistossa kuin jäälläkin, Löfman tuumaa.

SaiPa pelaa seuraavaksi perjantaina Jyväskylässä eli Löfmanin kausien 2013–17 kotihallissa. Lauantain kotipelin vastus on Keltamustien kanssa samasta runkosarjan kymmenennestä sijasta taisteleva Ässät. Siinä on siis luvassa klassinen kuuden pisteen peli.

– Jyväskylästä on hienoja muistoja ja Jyväskylässä on hienoa pelata. Siellä tuli oltua pitkä pätkä. Kova peli siellä tulee, ja alkuviikko pitää valmistautua, että olemme valmiina, kun kiekko tippuu jäähän. On tiedossa kovat kaksi päivää, kun Ässät tulee meille. Pitää olla valmiina, kun pelit alkavat, että saadaan peleistä hyvä tulos. Meillä on sovittuja asioita, joita käydään koko ajan läpi: sitä tekemistä kentällä. Pikkuhiljaa voittoja alkaa tulla, usko siihen on kova, Löfman ennakoi.

* * *

Teksti: Panu Markkanen


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen