Ilveksen Nikolas Matinpalo väliaikaiseen pelikieltoon

26.10.2019
Ilveksen Nikolas Matinpalo väliaikaiseen pelikieltoon

Kuva: Mika Kylmäniemi

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Ilveksen Nikolas Matinpalon väliaikaiseen pelikieltoon kurinpitokäsittelyn ajaksi perjantain Tappara–Ilves-ottelussa tapahtuneesta polvitaklauksesta.

Matinpalo on pelikiellossa ainakin lauantaina 26.10.2019 pelattavassa Ilves–Pelicans-ottelussa.

* * *

Kurinpitomenettelyssä olevan pelaajan määrääminen väliaikaiseen pelikieltoon

Pelaaja: Nikolas Matinpalo
Ottelu: Tappara–Ilves
Peliaika: 21.15
Pelipäivä: 25.10.2019

Selostus tilanteesta

Tappara-Ilves ottelun peliajassa 21:15 Ilveksen Nikolas Matinpalo taklaa Tapparan hyökkääjää osuen tämän polveen vasemmalla polvellaan. Ottelun tuomaristo tuomitsi tilanteesta Matinpalolle ison rangaistuksen ja pelirangaistuksen (5+PR).

Tilannehuone on katsonut kyseisen teon, ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä Matinpalolle ottelurangaistus polvitaklauksesta.

Väliaikainen pelikielto

Liigan kurinpitodelegaatio on katsonut videotallenteet tilanteesta ja pitää polvitaklausta vastustajan piittaamattomana vaarantamisen ja arvostaa sen ottelurangaistuksen arvoiseksi taklaukseksi. Koska Ilves pelaa jo huomenna lauantaina, määrätään Nikolas Matinpalo väliaikaiseen pelikieltoon Liigan kurinpitosääntöjen 35 §:n nojalla asian kurinpitokäsittelyn ajaksi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen