Viikon tulikuumin Tapparasta – “Johtaa joukkoja edestäpäin”

15.4.2019
Viikon tulikuumin Tapparasta – “Johtaa joukkoja edestäpäin”

Tulikuumien kärkikolmikko menneeltä viikolta: Petteri Nikkilä (vas.), Kristian Kuusela ja Kyle Quincey.

Tapparan Kristian Kuusela on viikon tulikuumat pelaajat –listan kärkimies kuluneelta viikolta. Kolmen parhaan joukkoon listalla nousevat myös HPK:n Petteri Nikkilä ja HIFK:n Kyle Quincey.

Kristian Kuusela teki lauantaina Liiga-historiaa nousemalla tasoihin Kari Jalosen kanssa playoffs-pelien kaikkien aikojen pistepörssissä. 36-vuotias laitahyökkääjä on tahkonnut Liigassa runkosarja- ja playoffs-pelit yhteenlaskien jo yli 1060 ottelua ja kirmaa jäällä edelleen huippuiskussa.

"Kuusela on erinomainen esimerkki viimeisen päälle playoffs-pelaajasta. Tehokas myös runkosarjassa, mutta nostaa itsensä vielä huimemmalle tasolle kevään tärkeissä peleissä. Vaatii itseltään paljon ja johtaa joukkoja edestäpäin. Lauantaina nousi ansaitusti Liigan playoffsien kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen."

Petteri Nikkilä voitti runkosarjassa Liigan syöttöpörssin ja on jatkanut playoffseissa pistetehtailuaan: puolustaja johtaa koko pistepörssiä saldolla 4+7. Nikkilä kantaa HPK:n takalinjoilla isoa taakkaa erinomaisella varmuudella. On kerännyt playoffseissa eniten peliaikaa ottelua kohden semifinaalijoukkueista (24.44).

"Nikkilän pelaaminen on ihailtavan tasapainoista ja sulavaa. Kerhon hyökkäyspeli lähtee sujuvasti käyntiin Nikkilän kautta. Jakaa kiekkoa pitkillä syötöillä oikea-aikaisesti eteenpäin. Viivasta toimitukset löytävät maalille asti lähes joka kerta. Myös hyvän luistelun mahdollistama aktiivinen ote puolustuspelaamisessa merkille pantavaa. Tapparaa vastaan kerännyt jo pisteet 3+3."

Kyle Quincey pelaa isoja minuutteja HIFK:n puolustuksessa. Lähes 600 NHL-ottelun mies on osoittanut playoffseissa myös tehokkuuttaan ja kerännyt 11 ottelussa pisteet 1+6.

"Huikea tasonnosto. Runkosarjassa ja osittain vielä Pelicans-sarjassakin näytti ajoittain jopa haluttomalta. Enää ei näytä. Kiekollinen pelaaminen ihailtavan yksinkertaista ja varmaa. Tarpeen vaatiessa näyttää olevansa isäntä omalla alueella."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen