Ilveksen Joose Antoselle yhden ottelun pelikielto – katso video

7.12.2018

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Ilveksen hyökkääjä Joose Antoselle yhden ottelun pelikiellon keskiviikon Ilves–KooKoo-ottelussa tapahtuneesta jalkapyyhkäisystä.

Joose Antonen on pelikiellossa perjantaina 7.12. pelattavassa Jukurit–Ilves-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Joose Antonen
Ottelu: Ilves–KooKoo
Peliaika 26:41
Pelipäivä: 5.12.2018

1. Selostus asiasta

Ilves–KooKoo-ottelun peliajassa 26:41 Ilveksen Joose Antonen taklaa KooKoon Erik Karlssonia. Tilanteesta jäällä tuomittiin 2 minuutin rangaistus kampituksesta. Tilannehuone on katsonut kyseisen taklauksen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä Antoselle ottelurangaistus jalkapyyhkäisystä.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Karlsson ei loukkaantunut tilanteessa.

Antonen on antanut suullisen lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 160 määritelmän mukaan jalkapyyhkäisy on teko, jossa pelaaja piittaamattomasti pyyhkäisee tai iskee takaapäin jalallaan vastustajaa luistimeen saaden vastustajan horjahtamaan tai kaatumaan tai pelaaja piittaamattomasti vetää vastustajaa taaksepäin samalla iskien tai pyyhkäisten jalalla vastustajan jalat alta. Säännön ii-kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa jalkapyyhkäisyllä, tuomitaan ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan kiekottomat Antonen ja Karlsson kamppailevat keskialueella luistellessaan kiekon hallinnasta. Kamppailun aikana Antonen horjuttaa Karlssonia ja lisäksi Antonen tekee oikealla jalallaan heilahdusliikkeen, joku osuu Karlssonia vasempaan jalkaan ja jonka seurauksena Karlsson kaatuu holtittomasti selälleen.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Antosen teko täyttää jalkapyyhkäisyn tunnusmerkistön ja teolla on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa, joten siitä on määrättävä ottelurangaistus. Delegaatio toteaa, että oikeana rangaistuksena on pelitilanne ja jalkapyyhkäisyistä annetut pelikiellot huomioiden pidettävä yhden ottelun pelikieltoa.

3. Ratkaisu

Ilveksen Joose Antoselle määrätään yhden ottelun pelikielto.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

6. joulukuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen