Heikki Liedes iski hattutempun – Lukko nollasi KooKoon

19.12.2017
Heikki Liedes iski hattutempun – Lukko nollasi KooKoon

Heikki Liedes iski Kouvolassa illan kolmannen osumansa tyhjään Lukko-maaliin. (Kuva: Teemu Parta)

Joulutauolle! Tiistain Liiga-kierroksen voittajat olivat neljännen peräkkäisen kotivoiton ottanut Jukurit, jälleen vastustajansa nollannut Lukko, täydet pisteet Oulusta hakenut JYP, voittakantaan palannut Tappara ja kuntopuntarin kärjen kaatanut TPS. Illan ykkösnimi oli hattutempun Kouvolassa iskenyt Heikki Liedes!

Jukurit–HPK 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Jukurit pääsi joulutauolle riemukkaassa neljän kotivoiton putkessa. Tiistaina mikkeliläiset kaatoivat vaisua jaksoa pelaavan HPK:n Teemu Henritiuksen ja Zach Budishin maaleilla. Kuudennen peräkkäisen tappion kokeneen HPK:n ainokaisesta vastasi Jaakko Turtiainen. Voitolla Jukurit nousi ainoastaan pisteen päähän toiseksi viimeisestä sijoitusta hallussa pitävästä HPK:sta.

KooKoo–Lukko 0–4 (0–1, 0–1, 0–2)
>> Tilastot
>> Maalit

Kouvolassa nähtiin tiistaina Heikki Liedes -show! Liedes nimittäin iski hattutempun ja johdatti raumalaiset toiseen peräkkäiseen voittoon. Huippuillan ansiosta Liedes nosti kauden maalimääränsä seitsemään, mikä sivuaa hänen yhden kauden ennätystään. Liedeksen lisäksi Lukolta osui myös Valentin Claireaux. Lukko piti maalinsa puhtaana toisessa ottelussa peräkkäin, kun Kaapo Kähkönen oli jälleen ohittamaton. Nollapeli oli Kähköselle kauden neljäs!

Kärpät–JYP 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Hyvävireinen JYP aiheutti Kärpille kauden ensimmäisen suoran kotitappion. Tappio tuli pienimmällä mahdollisella erolla, kun jyväskyläläiset hakivat Oulusta täyden pistepotin 0–1-voitolla. Illan ainoasta maalista vastasi JYPin Micke Saari. Saaren kauden neljännen osuman alustivat Jaakko Jokinen ja Antti Suomela. Illan ykkösnimi löytyi kuitenkin JYPin maalilta, kun Jussi Olkinuora pelasi kauden kolmannen nollapelin torjumalla huimat 42 kertaa. Voitolla JYP nousi Liigassa neljänneksi!

Tappara–SaiPa 3–2 JA (0–1, 0–0, 2–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Hallitseva Suomen mestari Tappara palasi tiistaina voittokantaan kaatamalla SaiPan jatkoajalla. Illan jatkoaikasankariksi nousi pisteet 1+1 kerännyt Jere Karjalainen. Molemmat joukkueet johtivat ottelua kertaalleen. Avauserässä SaiPan Topi Nättinen vei vieraat johtoon. Tappara puolestaan kiri ohi päätöserän alkupuoliskolla Matti Järvisen ja Joona Luodon osumilla. SaiPan tasoituksesta vastasi päätöskympillä Kalle Maalahti. Karjalaisen lisäksi Tapparan ratkaisupelaajiin kuului kaksi viimeistä maalia alustanut Otto Rauhala. Kuluvalla kaudella 19 pistettä iskenyt Rauhala on jo tässä vaiheessa tehnyt uuden piste-ennätyksensä.

TPS–KalPa 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

TPS otti tiistaina neljännen peräkkäiden täyden pistepottinsa, kun Liigan kuntopuntarin kärkijoukkue KalPa kaatui Gatorade Centerissä. Kuopiolaisille tappio oli viimeiseen kahteentoista otteluun vasta toinen! KalPa vastasi Turussa ottelun avausmaalista, kun kapteeni Tommi Jokinen osui toisen erän alkupuoliskolla. Osuman alusti Liiga-uransa avauspisteen merkannut Aleksi Klemetti. TPS kiri johtoon minuutin ja 24 sekunnin tehohetkellään. Ensin osui kauden 12. maalinsa tehnyt Ilkka Heikkinen ja heti perään voittomaalin tehnyt Patrik Virta. Päätöserässä turkulaisten voiton varmisti Ilkka Pikkarainen. Voitolla TPS piti asemansa Liigan kakkospaikalla.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen