HIFK ryösti voiton Oulusta – Teemu Eronen sankarina jatkoajalla

16.3.2017
HIFK ryösti voiton Oulusta – Teemu Eronen sankarina jatkoajalla

Keskiviikon maali oli Teemu Eroselle liigauran neljäs playoffseissa. (Kuva: Heidi Koivunen)

HIFK aloitti playoffsien ensimmäisen kierroksen vierasvoitolla Kärpistä. Oulun keskiviikkoillan jatkoaikasankariksi nousi puolustaja Teemu Eronen. Ottelusarja on HIFK:lle katkolla torstaina Helsingissä.

Kärpät–HIFK 3–4 JE (2–2, 1–0, 0–1, 0–1)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kärppien ja HIFK:n ottelusarjan alkoi ryminällä. Ottelu oli ehditty pelata ainoastaan 42 sekuntia, kun Joonas Rask laukoi ylivoimahyökkäyksen jälkeen kiekon ylänurkkaan. Näyttävän osuman alustivat Teemu Eronen ja Roope Hintz. Kärpät vastasi kahdesta seuraavasta maalista nousten rinnalle ja ohi. Asialla oli kaksikko Sami Anttila (1+1) ja Miska Humaloja (1+1). Anttilalle ja Humalojalle maali oli liigauran ensimmäinen playoffs-otteluissa. Neljän maalin avauserän huipensi ajassa 18.48 syntynyt Robert Leinon tasoitusmaali.

Toisessa erässä maalitahti hidastui. Yksi osuma kuitenkin nähtiin, kun vahvaa kevättä pelaava Brock Trotter vei Kärpät johtoon. Illan ainoan ylivoimamaalin alustivat John Albert ja Mika Pyörälä. Anttilan ja Humalojan tavoin maali oli Trotterin liigauran ensimmäinen playoffs-osuma.

HIFK nousi päätöserän viidennellä minuutilla tasoihin. Osuman isä oli kesken kauden KooKoosta HIFK:hon siirtynyt Jarkko Malinen. Malisen HIFK-uran ensimmäiseen maaliin vahvan esityön tekivät Juhamatti Aaltonen ja Lennart Petrell.

Oulussa ei pitkää jatkoaikaa nähty. Tästä piti huolen kahden pisteen iltaa viettänyt HIFK-puolustaja Teemu Eronen (1+1), joka laukoi ratkaisun 1. jatkoerässä ajassa 63.49. Elintärkeän voittomaalin alustivat Juuso Puustinen ja Rask (1+1).

Vierasvoiton myötä neljännesfinaalipaikka on katkolla HIFK:lle jo torstaina Helsingissä. Kärpät on nyt pakkovoiton edessä, jotta kausi jatkuisi vielä ottelusarjan kolmannella ottelulla lauantaina Oulussa.

* * *

Playoffsien 1. kierroksen toinen ottelu HIFK–Kärpät torstaina 16.3. Nordiksella – osta liput tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen