Ilves palasi A-nuorten Suomen mestariksi 11 vuoden tauon jälkeen

4.4.2016
Ilves palasi A-nuorten Suomen mestariksi 11 vuoden tauon jälkeen

Ilveksen mestaruuskuva Espoosta. (Kuva: Kirsi Teiskonlahti / Ilves.com)

Ilves palasi 11 vuoden tauon jälkeen A-nuorten Suomen mestariksi, kun Blues kaatui finaaleissa voitoin 2-0. Tamperelaisten mestaruusmaali syntyi lauantaina ainoastaan 20 sekuntia ennen päätössummeria.

Nuorten SM-liigan kausi sai ansaitsemansa päätöksen lauantaina Espoossa. Kauden toista finaaliottelua Espoo Metro Areenalle oli saapunut seuraamaan yli 4000 katsojaa. Ottelun tunnelmasta pitivät huolen molemmissa päädyissä laulaneet kannattajaryhmät.

Ensimmäinen finaaliottelu pelattiin torstaina Tampereella. Tuolloin Ilves kaatoi Bluesin reilun 2500 katsojan edessä lukemin 6–5. Ottelu ratkesi päätöserässä, jossa Ilves iski kuudessa minuutissa ja 31 sekunnissa peräti neljä maalia.

Lauantain toisessa finaaliottelussa Blues teki ottelun avausmaalin ajassa 32.13, kun Liigastakin kokemusta omaava Janne Puhakka iski kiekon verkkoon. Tamperelaiset nousivat päätöserän puolivälin ylittymisen jälkeen tasoihin Ville Meskasen ylivoimamaalilla. Mestaruuden ratkaissut osuma syntyi dramaattisesti ainostaan 20 sekuntia ennen päätössummeria. Ylivoimalla syntyneestä voittomaalista vastasi pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi valittu hyökkääjä Otto Koivula.

– Olen todella iloinen poikien puolesta. Olemme kulkeneet C-junioreista saakka yhdessä. B:ssä ja C:ssä olimme lähellä, mutta emme voittaneet mitään. Nyt saimme palkinnon kovasta työstä.

– Pelaajat tekivät työn, valmennus vähän auttoi. Tässä on mukana pelaajia, joiden kanssa on viisi vuotta tehty töitä. Iso kiitos kaikille. Voittomaali pomppi vähän onnekkaasti meille, mutta olimme selvästi parempia, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä hehkutti Aamulehden verkkosivuilla.

Ilveksen mestarijoukkueesta löytyi peräti yhdeksän pelaajaa, jotka ovat päässeet debytoimaan myös Liigassa Ilveksen paidassa. He olivat Ville Meskanen, Eemeli Suomi, Aleksi Mäkelä, Olli Vainio, Jarkko Parikka, Otto Koivula, Ville Järvinen, Juho Liuksiala ja Ville Heponiemi.

Ilvekselle A-nuorten Suomen mestaruus oli seurahistorian 22. Tupsukorvat löytyvät mitalitaulukon kärkipaikalta. Kuluvan kauden päätteeksi Ilveksen ja Bluesin lisäksi mitaleille ylsi myös KalPa, joka kaatoi pronssiottelussa HPK:n.

Liiga onnittelee tuoreita Suomen mestareita!

>> Toisen finaaliottelun kuvakooste
>> Mestaruuskuvat


Suomen mestarit 2016

Maalivahdit:
35 Mikael Saari
40 Eetu Haavisto
55 Nico Viksten

Puolustajat:
3 Miikka Hankala
5 Henry Mäntylä
6 Jesper-Juhani Ilvessuo
9 Olli Vainio
17 Markus Neva-aho
18 Ville Järvinen
27 Jesper Mattila
28 Jarkko Parikka
31 Valtteri Ilomäki
33 Tuukka Virtanen
38 Aleksi Mäkelä

Hyökkääjät:
4 Valtteri Viitakoski
8 Henrik Kärkkäinen
8 Eemeli Suomi
9 Joni Tuominen
10 Ville Heponiemi
11 Joona Koppanen
12 Otto Koivula
15 Ville Nieminen
18 Ville Meskanen
19 Jere Helenius
20 Aleksi Niemi
21 Joni Lavonen
22 Janne Seppänen
23 Juho Liuksiala
25 Erik Ahopelto
26 Julius Mattila
29 Niko Ahoniemi
32 Aleksi Heponiemi
34 Juho Painilainen
36 Juuso Meskanen
38 Antti Torikka

Valmennusryhmä
Jouko Myrrä, päävalmentaja
Pasi Saarinen, valmentaja
Pasi Nieminen, maalivahtivalmentaja
Timo Peltomaa, GM
Jyrki Allonen, huoltaja
Vesa Nieminen, huoltaja
Miki Sipiläinen, lääkäri


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen