JYPin Antti Suomelalle pelikielto – katso video

2.2.2018

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt JYPin Antti Suomelalle yhden ottelun pelikiellon keskiviikon Tappara–JYP-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Suomela on pelikiellossa 2.2. pelattavassa HIFK–JYP-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Antti Suomela
Ottelupäivä: 31.1.2018
Ottelu: Tappara-JYP
Peliaika 48:17

1. Selostus asiasta

Otteluvalvoja on raportoinut päävideotuomarille Tappara–JYP-ottelun ajassa 48:17 tapahtuneen JYPin Antti Suomelan aiheuttaman kontaktin Tapparan Jan-Mikael Järvisen kanssa päähän kohdistuneena taklauksena. Päävideotuomari on edelleen asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus. Tilanteesta ei tuomittu ottelussa rangaistuksia.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Järvinen ei loukkaantunut tilanteessa ja pelasi ottelun loppuun asti.

Suomela on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään tai niskan alueelle. Säännön iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta ja Suomelan lausumassa todetusti Suomela on liukumassa poikki kentän kohti vaihtoaitiota samalla kun Järvinen luistelee Tapparan hyökkäysalueelta keskialueelle. Edelleen videotallenteelta voidaan todeta, että Järvinen seuraa katsellaan laidassa olevaa kiekollista pelitilannetta eikä havaitse toiselta sivulta eteensä liukuvaa Suomelaa. Suomelan ja Järvisen luistelulinjojen kohdatessa Suomela osuu olkapäällään Järvistä päähän.

Kurinpitodelegaatio pitää Suomelan tilanteen pelaamista huolimattomana ja hänen osumistaan Järviseen tarkoituksellisena kiekottoman pelaajan estämisenä. Edellä mainitusta syystä ja koska pelaajien välisessä kontaktissa aiheutuu isku Järvistä päähän, delegaatio katsoo, että Suomela on kontaktilla piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa, joten tilanteesta tulee määrätä Suomelalle ottelurangaistus säännön 124 iii-kohdan mukaisesti.

Pelikiellon kestoa harkitessaan delegaatio on ottanut huomioon Suomelan menettelyn moitittavuuden sekä kuluvalla kaudella päähän kohdistuneista taklauksista määrättyjen pelikieltojen pituudet sekä sen, ettei Järvinen loukkaannu tilanteessa. Kurinpitodelegaatio pitää Suomelan tekoa yhden ottelun arvoisena tekona.

3. Ratkaisu

JYPin Antti Suomelalle määrätään yhden (1) ottelun pelikielto. Suomela on pelikiellossa JYPin seuraavan ottelun ajan.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

1. helmikuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Published by: Juuso Kauppinen